Case:

KnowYourself

Innovatieve stressmonitoring door Carapax IT

Carapax IT nam het initiatief om een innovatief product te ontwikkelen dat inzicht biedt in stress en de oorzaken daarvan: KnowYourself. Het doel is om met behulp van technologie stress objectief meetbaar te maken en bij het verbeteren van welzijn zowel de deelnemers als hun coaches te ondersteunen. KnowYourself richt zich specifiek op groepen met een verhoogd risico op stress, zoals medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, studenten en werknemers in uitdagende sectoren.

De uitdaging: data-gedreven coaching

Traditionele stress-coaching is vaak afhankelijk van momentopnames en subjectieve waarnemingen. Dit maakt het lastig om een compleet beeld te krijgen van chronische stress en de onderliggende oorzaken. Carapax IT wilde deze uitdaging aangaan door een data-gedreven oplossing te ontwikkelen, die zowel de coach als de deelnemer dagelijks objectieve inzichten biedt.

De oplossing: technologie en AI voor inzicht en advies

KnowYourself combineert Fitbit-data met een digitaal stressdagboek waarin deelnemers vragenlijsten invullen. De data wordt geanalyseerd en verwerkt in duidelijke trends en inzichten, waardoor stressverloop en mogelijke oorzaken zichtbaar worden. Om gepersonaliseerde adviezen te genereren wordt gebruik gemaakt van generatieve AI (GPT-4), die door een menselijke expert kunnen worden gecontroleerd voordat ze worden gedeeld. De oplossing is gebouwd met de technieken Angular, C#, Python en Fitbit-integratie.

Resultaat: Impact en enthousiasme

KnowYourself heeft geleid tot een objectief en effectief instrument voor stressmonitoring, dat positieve reacties heeft ontvangen van diverse doelgroepen en organisaties. Het project heeft al geleid tot succesvolle pilots. Carapax IT is trots op de zichtbaarheid en impact van KnowYourself als product.

“De software van Carapax IT stelt medewerkers met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt in staat inzicht te krijgen in hun eigen stress. Onze samenwerking met CarapaxIT biedt een waardevolle basis voor verdere ontwikkeling.”
- Marleen Braakhuis, projectleider TINT West-Brabant